Even voorstellen

Aangenaam!

Ik ben Amanda Kolken, geboren in 1986 en woonachtig in Alkmaar. Sinds september 2019  ben ik getrouwd met Joost. Trouwen met de liefde van m'n leven, was een lang gekoesterde droom die in vervulling ging. Yes!!! Maar het geluk en de rust van de laatste jaren staat in groot contrast met de periode van m'n 19de tot m'n 29ste, waarin ik ziek thuis zat. Ik wil je hier graag wat meer over vertellen, om je een beeld te geven van de achtergrond waar ik uit vandaan kom en vanuit welk hartsverlangen ik True identity ben begonnen.

Achtergrond

Tien jaar lang ging ik gebukt onder een minderwaardigheidscomplex, depressie, chronische vermoeidheid, extreme angst voor afwijzing, obsessief perfectionisme, controledwang, een verstoorde verhouding met eten en smetvrees. Tevens had ik last van een heel scala aan lichamelijke klachten, die veelal psychisch van aard bleken te zijn (psychosomatisch). Jaren van psychotherapie, diverse medische onderzoeken en behandelingen en een zoektocht binnen het alternatieve circuit mochten helaas niet baten. Mijn situatie ging eigenlijk alleen maar verder achteruit en mijn kern bleef zwak.. Het was een vicieuze cirkel die niet te doorbreken leek.

Tot ik uiteindelijk door het volgen van een Alpha cursus met het christelijk geloof kennis maakte en Jezus' liefde m'n hart raakte. In maart 2016, na een ontdekkingstocht van ongeveer een jaar, besloot ik me te bekeren van m'n oude doodlopende weg. Vol overgave gaf ik m'n leven aan Jezus.. De spannendste beslissing die ik ooit heb genomen, maar het werd mijn redding! God schonk me vergeving en stortte de heilige Geest uit in mijn hart (wedergeboorte). Een wonderlijk proces van innerlijk herstel kwam zo op gang. Mijn depressie verdween als sneeuw voor de zon; ik liep werkelijk over van vreugde! Het was alsof het licht ineens aan ging, na tien jaar in duisternis. Halleluja!

De nieuwe identiteit die ik kreeg als geliefde dochter van God de Vader, maakte dat ook mijn zelfbeeld zich herstelde. Er kwam een ongekende rust over me, waar ik zo lang naar verlangd had. Langzamerhand veranderde ook m'n blik op m'n hoogsenstiviteit; ik begon het te zien als positieve eigenschap en kracht. Terwijl ik het, in de tijd dat mijn hart nog zo verwond was, als algehele beperking had ervaren.. Vanaf deze beginperiode in m'n relatie met God is er een proces van duurzaam herstel van al m'n klachten en angsten op gang gekomen. Ik verwonder me hier nog iedere dag over. Ik ben Hem zo dankbaar.

Verlangen

Vrijwel gelijk na mijn wonderlijke ontmoeting met Jezus groeide er een verlangen in mij dat nooit meer is verdwenen. Het verlangen om andere HSP-vrouwen die worstelen met hun hoogsensitiviteit, een laag zelfbeeld en/of innerlijke gebrokenheid, te coachen en uit te nodigen om samen op avontuur te gaan met God. 

Met als doel dat ook jij zult ontdekken hoe intens geliefd je bent; jouw zelfbeeld en hart kunnen herstellen; en je van overleven naar leven in al z'n volheid en vrijheid zult gaan. Want de Schat die ik heb mogen vinden, heeft God voor iedereen bestemd. 'Zoek en je zult vinden', is Zijn belofte.

Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.
Ontwikkeling tot coach

Om m'n eigen ervaringen in te kunnen zetten voor het helpen van anderen ben ik een coachopleiding gaan volgen. Daarna heb ik me toegelegd op de wetenschappelijke benadering van hoogsensitiviteit en het thema 'identiteit in Christus'. Ook heb ik in het schooljaar 2018/2019 de Vrij Zijn trainingsschool in Bevrijdingspastoraat gevolgd, in Ede.

Hoogsensitieve vrouwen

Zo begeleid ik nu zowel christelijke HSP-vrouwen als hoogsensitieve vrouwen die God nog niet kennen, maar wel nieuwsgierig zijn naar Hem. Misschien vraag je je af waarom ik me specifiek richt op het helpen van vrouwen. Er zijn immers evenveel hoogsensitieve mannen, die wellicht ook struggles ervaren. M'n keuze heeft in de eerste plaats te maken met een belangrijke 'ongeschreven regel' die er geldt voor pastorale zorg die in één-op-één setting plaatsvindt. Namelijk: 'vrouwen helpen vrouwen en mannen helpen mannen'. Dit is om veiligheid in de coachrelatie te waarborgen. Vandaar. Uiteraard heb ik m'n mannelijke naaste net zo lief, als m'n vrouwelijke. Dat daar geen verwarring over ontstaat 😉

Update

Coaching op een laag pitje
Een lang gekoesterde droom om ooit te trouwen met een geweldige man en moeder te worden, is in vervulling gegaan. Halleluja! Ik geniet enorm van het fulltime moederschap, dus heb ik ervoor gekozen om m'n coachingsactiviteiten de komende jaren op een laag pitje te zetten. Al biddend zijn er ideeën ontstaan over een nieuwe invulling van coaching.

1  Eenmalige gesprekken
Aangezien m'n tijd te beperkt is om coachingstrajecten te kunnen aanbieden, maar ik wel graag een-op-een coaching wil blijven geven, doe ik nu vooral eenmalige gesprekken, telefonisch of fysiek. Het is wonderlijk om te zien hoe krachtig God er steeds weer doorheen werkt. Dus ik ben erg enthousiast! Merk je dat je tegen een vraag of probleem aanloopt, waar je over wilt praten of heb je behoefte aan informatie over omgaan met hoogsensitiviteit, maak vooral een afspraak! 

2  Groep
Ik ben een Facebookgroep begonnen voor hoogsensitieve Christelijke vrouwen: Krachtig in je gevoel. Met als doel dat er onderling connecties kunnen worden gemaakt en er in de toekomst wellicht  in groepsverband bijeenkomsten kunnen worden gehouden. Je bent van harte welkom om lid te worden van de Facebookgroep, als dit je  aanspreekt. 

Aanmelden voor de FB groep kan hier

 

Heb je interesse of vragen, neem dan vooral contact op.