Inspirerende preken

Via Youtube, websites van kerken, diverse podcast-kanalen en kerkdienstgemist.nl heb je 24/7 toegang tot een groot en waardevol aanbod van preken, die tijdens eerdere kerksamenkomsten of conferenties zijn opgenomen. In een preek legt een christelijk spreker bijbelpassages uit, zodat je geestelijk wordt opgebouwd. Ook zijn er themapreken, waarbij onderwijs wordt gegeven over een specifiek onderwerp, onderbouwd door bijbelteksten die over dat thema gaan. Zoek bijvoorbeeld eens wat op van: David de Vos van Go and Tell (iedere dinsdag nieuwe podcast), Kees Kraayenoord van Mozaiek 0318, Wilkin van de Kamp van Vrij ZijnMartin Koornstra van Royal MissionJan Pool, en Esther Vorsterman.

David de Vos

Kees Kraayenoord

Martin Koornstra

Jan Pool

Esther Vorsterman van Ooijen

Wilkin van de Kamp

Een selectie van interessante preken

Hieronder vind je een playlist met interessante preken die gaan over o.a. identiteit, angst, worden wie je bent etc. 

Henri Nouwen over het leven van de geliefde

De in 1996 overleden katholieke priester Henri Nouwen hield in de Crystal Cathedral drie preken over het thema 'Het leven van de geliefde'. Henri Nouwen weet op eenvoudige wijze tot de kern te komen van waar het in ons leven om draait: te weten dat wij Gods geliefde kinderen zijn.

Wilkin van de Kamp over wie je bent in Christus

Onderwijs van Wilkin van de Kamp tijdens de 'Wie je bent in Christus Conferentie', waarin hij uitbeeldt wat 'in Christus zijn' werkelijk betekent. Hij vraagt hiervoor twee mensen uit het publiek op het podium die de rol spelen van jou als mens en de rol van Jezus. Aan het einde van de tweede video komt er een derde persoon bij die de rol speelt van de boze, die probeert aan te vallen maar duidelijk geen vat meer krijgt op de persoon die in Christus is. Zeker als je visueel bent ingesteld is deze drie-delige video een absolute aanrader. Het bezoeken van deze thema conferentie van 'Vrij zijn' is uiteraard helemaal de moeite waard! Je vindt de conferentiedata hier.